22 aug 2017

matte PLA

Nieuw in onze voorraad materialen is mat PLA. Doorgaans heeft PLA  (Polylactaat) een redelijk sterke (hoog)glans die de geprinte voorwerpen een nogal ‘ordinaire’ look geeft. Voordeel van het nieuwe filament is dat de typische printlijntjes die eigen zijn aan 3D prints met een FDM-printer minder opvallen. Ook de verbeterde mechanische eigenschappen is iets wat ons kan bekoren.

Kickstarter
Dat we niet bang zijn van een experiment mag al duidelijk zijn. De matte print materialen hebben we via een kickstarter campagne mee helpen financieren. Het benodigde bedrag werd in een recordtijd binnengehaald door de steun van 598 backers. Steelmans was met het Matteforge Pro-filament niet aan zijn proefstuk toe; eerder al lanceerden ze met behulp van de kickstarter community Lokbuild, een hulpmiddel voor het printbed van 3D printers dat zorgt voor een betere hechting tijdens het printen.

Aan u de keuze
Deze kleuren mat PLA hebben we beschikbaar: (donker)grijs, wit en zwart filament. De mooie zijdeglans geeft uw prints een zeer degelijke professionele look. Glanzend of mat, de keuze is uiteraard aan u! Het lijkt misschien banaal, maar dit is toch een belangrijke stap richting richting professionaliteit en acceptatie van 3D geprinte objecten in het dagelijkse leven.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.